← toate universitatile Malmo University

Fiind situata chiar in inima orasului cu acelasi nume, Malmo University a jucat un rol esential in transformarea Malmo-ului dintr-un oras industrial intr-un centru al formarii academice si profesionale.

Oferta educationala a universitatii Malmo este impresionanta datorita celor peste 90 de programe de bachelor sau master, din care 18 sunt predate exclusiv in limba engleza. In prezent, mai mult de 1800 de studenti internationali, veniti din toate colturile lumii, urmeaza cursurilor celor 18 programe cu predare in limba engleza.

Viziune si valori Malmo University isi propune sa fie o institutie de invatamant superior deschisa diversitatii si pregatita pentru a face fata schimbarilor rapide aparute intr-o piata de lucru in continua dezvoltare. Acest obiectiv este atins printr-o abordare multidisciplinara, ce tinde sa forteze si sa depaseasca limitele invatamantului academic clasic.

Localizare Fiind al treilea oras ca marime al Suediei, Malmo este un oras fermecator, vibrant si cosmopolit totodata. Cei peste 300.000 de locuitori de aproximativ 160 de nationalitati diferite au contribuit la crearea unui mix cultural extraordinar, Malmo numarandu-se printre cele mai deschise si mai internationale orase ale tarii.

Orasul constituie, de asemenea, un mediu ideal pentru studenti datorita dinamicii sale, a oportunitatilor diverse de pe piata de munca, a aromei internationale si a multitudinii de magazine, restaurante, pub-uri si cluburi de noapte. Iubitorii de natura si frumos se pot bucura de numeroasele parcuri si zone verzi ale orasului, de coastele salbatice si de amestecul sofisticat de arhitectura noua si veche. In plus, Malmo se afla la doar jumatate de ora de mers cu trenul de Copenhaga, ceea ce faciliteaza escapadele de week-end.

Cazare Malmo Univeristy nu detine facilitati rezidentiale pentru cazarea studentilor. Totusi, acestia pot aplica pe site-ul Boplats Syd (click aici), agentia municipala Malmo, aici putand fi gasite majoritatea apartamentelor studentesti disponibile in oras. Deoarece majoritatea studentilor internationali ce vin sa studieze la Malmo in fiecare an aplica online pe acest site, sansele de a gasi un apartament studentesc satisfacator cresc cu cat aplicatia se face mai devreme in cursul anului.

Servicii oferite studentilor Malmo se numara printre universitatile care investesc mult in informarea si sprijinirea studentilor sai. Astfel, studentii pot gasi in cadrul Student Centre o serie de institutii care le vor fi de folos atat pe parcursul studiilor, cat si dupa absolvire.

  • International Office: studentii se pot adresa pentru probleme legate de obtinerea documentelor de resedinta sau pentru informatii generale necesare oricarui student international in Malmo
  • Careers Service: consiliere si orientare in cariera, obtinerea de informatii despre posibilitatile de angajare in timpul si dupa terminarea studiilor
  • University Chaplains: consiliere pastorala
  • Student Health Service: consultatii primare privind probleme de sanatate si redirectionarea catre un specialist, atunci cand este cazul; servicii de consiliere psihologica
  • The Language Workshop – reprezinta un curs de engleza si exprimare academica care ajuta studentii sa isi dezvolte abilitatile de rezolvare a temelor/ eseurilor pentru acasa si sa inteleaga mai bine cursurile
  • Uniunea Studentilor
  • Biblioteca online (cu acces 24/24)

Harta