← toate universitatile Jonkoping University

Jönköping International Business School (JIBS) se numara printre facultatile componente ale Jönköping University, una dintre cele mai bune universitati din Suedia. Un studiu efectuat recent la nivel national a demonstrat ca cel putin 8 din 10 absolventi Jönköping University isi cunosc angajatorii prin intermediul universitatii. Astfel, Jönköping nu ofera doar pregatire academica, ci si conexiuni reale cu mediul profesional.

De ce JIBS? JIBS, ofera programe la nivel de licenta, master si doctorat in domeniul business. Imediat dupa infiintarea sa JIBS a devenit cu rapiditate cea mai internationala scoala de business din Suedia, numarandu-se in acelasi timp printre cele mai internationale facultati cu acest profil din lume. Acest lucru se datoreaza in mod special celor peste 750 de studenti internationali reprezentand peste 75 de tari din intreaga lume, lucru care transforma campusul JIBS intr-un mini-model al Natiunilor Unite. Mai mult, se poate spune ca internationalismul puternic se datoreaza si setului de elemente urmatoare: – cel mai mare numar de programe predate exclusiv in limba engleza din toate scolile de business din Suedia (3 programe de licenta si 5 programe de master)  – cel mai mare numar de programe de exchange puse la dispozitie studentilor (80% din studentii JIBS studiaza cel putin un semestru la o universitate partenera din afara Suediei) – cel mai mare numar de universitati partenere (peste 200) de pe intreg globul (universitati din peste 70 de tari).

Mai multe detalii despre JIBS gasiti aici, in limba engleza.

Misiune si valori Misiunea JIBS este aceea de a raspunde nevoilor mediului de afaceri regional si international prin pregatirea de varf a viitorilor lideri, antreprenori si creatori de business. Acest obiectiv este permanent atins prin promovarea leadership-ului inovativ in educatie, cercetare si in societate in cadrul unei viziuni moderne si informate asupra antreprenoriatului si a dinamicii business mondiale.

Localizare JIBS este situata in orasul Jönköping, din regiunea cu acelasi nume, chiar in inima Suediei. Orasul se bucura de imprejurimi cu peisaje deosebite, zona fiind recunoscuta unanim drept unele cele mai frumoase din tara. Locatia strategica a universitatii,  chiar in centrul tarii, ofera legaturi excelente cu celelalte orase, Stockholm,  Malmö, Göteborg sau Copenhagen fiind usor accesibile cu avionul, trenul sau autocarul.

Cazare JIBS nu detine un spatiu propriu pentru cazarea studentilor, insa pune la dispozitie spatii de inchiriat, in colaborare cu diferite agentii imobiliare din oras. De aceea, este recomandabil ca studentii sa aplice pentru cazare prin programul centralizat al universitatii (Programul de Plasament Universitar al IEC va ofera consultanta de specialitate in realizarea aplicatiei pentru cazare la JIBS). Daca aplicatia  va fi efectuata corect si va fi trimisa din timp, studentilor internationali li se garanteaza obtinerea unui loc de cazare. Chiria variaza intre 180 si 300 EUR pe luna, in functie de locatie, marime, gradul de mobilare, facilitati. Plata chiriei include de obicei si taxele pentru utilitati, precum apa, electricitatea, caldura si internetul.

Servicii oferite studentilor JIBS pune la dispozitie elevilor prospat admisi serviciul de Meet’n’Greet si pick-up pentru cei care ajung in Jönköping in intervalul de timp specificat de universitate. Astfel, noii studenti vor fi “luati” de la aeroport, gara sau autogara de catre membri Entre (Asociatia Studentilor Internalionali) si condusi pana locul de cazare. Pentru a beneficia de acest serviciu, studentii trebuie sa completeze un formular specificand data si ora la care ajung in Jönköping. Pe langa asistenta in gasirea cazarii si serviciul de pick-up, JIBS pune la dispozitie studentilor sai o intreaga serie de alte servicii si facilitati, printre care se numara cursuri de limba suedeza, persoana de contact in International Office, consultanta in ceea ce priveste viata de student in Suedia (servicii medicale, deschiderea unui cont bancar).

 

Jönköping School of Engineering (JTH) se numara printre facultatile componente ale Jönköping University, una dintre cele mai bune universitati din Suedia. Un studiu efectuat recent la nivel national a demonstrat ca cel putin 8 din 10 absolventi Jönköping University isi cunosc angajatorii prin intermediul universitatii. Astfel, Jönköping nu ofera doar pregatire academica, ci si conexiuni reale cu mediul profesional.

De ce JTH? JTH ofera programe la nivel de licenta si masterat in diverse ramuri ale ingineriei. Facultatea este localizata intr-o regiune cu o proportie neobisnuit de mare de companii cu profil industrial, ce se dezvolta din ce in ce mai mult la nivel global. Facultatea de inginerie se bucura de parteneriate stranse cu diverse companii de profil de pe plan local si international, motiv pentru care absolventii JTH isi pot gasi cu usurinta un post de lucru in domeniu, fiind extrem de bine cotati pe piata muncii.

Scoala de inginerie din cadrul Jönköping University se poate de asemenea mandri cu afilierea la prestigioasa asociatie a celor mai bune scoli de inginerie la nivel international – CDIO. CDIO Initiative este un framework educational inovativ al carui scop este acela de a concepe si dezvolta o noua viziune asupra educatiei tehnice, contribuind la producerea unei noi generatii de lideri in ingierie.

Mai multe detalii despre JTH gasiti aici, in limba engleza.

Localizare JTH este situata in orasul Jönköping, din regiunea cu acelasi nume, chiar in inima Suediei. Fiind al 10-lea oras ca dimensiune al tarii, Jönköping are 120,000 de locuitori si se bucura de imprejurimi cu peisaje deosebite, dealurile domoale si lacurile, padurile impunatoare si fermele rustice facand ca aceaste locuri sa fie recunoscute unanim drept unele cele mai frumoase zone ale Suediei. Locatia sa strategica, in centrul tarii, ofera legaturi excelente cu celelalte orase, Copenhagen sau Stockholm fiind usor accesibile cu avionul, iar Malmö, Stockholm sau Göteborg cu trenul sau autocarul.

Harta