← toate universitatile Universidad Internacional de Catalunya

UIC – Universidad Internacional de Catalunya si-a inceput oficial activitatea academică în octombrie 1997. Incepand de atunci, universitatea a crescut, extinzandu-se atat la nivelul departamentelor si numarului programelor oferite cat si a numarui de studenti si profesori. Universitatea este formata din doua campusuri, in Barcelona si Sant Cugat del Valles, un oras situat in apropierea Barcelonei.

UIC oferă o pregătire universitară extrem de personalizata orientata spre aplicarea informatiilor. Atentia acordata elevilor este foarte mare, fiind alocat un profesor pentru fiecare 11 studenti. 40% din timpul de predare este dedicat aplicarii practice a cunostintelor obtinute. Toti membrii personalului profesoral au cariere profesionale de succes, ceea ce aduce un plus de valoare actului didactic. Mai mult, universitatea are o relatie stransa cu mediul de business actual, prin programele sale de internship. Acestea le dau posibilitatea studentilor sa acumuleze experienta de lucru valoaroasa inca din timpul studiilor universitare. Acest fapt este demonstrat de procentul mare de studenti (85%) care au un loc stabil de munca inainte de absolvire.

Universitatea are un caracter international pronuntat. UIC gazduieste peste 4500 de studenti, dintre care  peste 450 sunt internationali, din peste 63 de tari.

Cazare Exista mai multe posibilitati de cazare la UIC: cazare in campus sau in apartamente destinate studentilor, situate la mica distanta de universitate. Indiferent de optiune, apartamentele sunt de tip self-catering. Pentru cazare studentii pot obtine informatii din partea Serviciului pentru Studenti UIC si de la Serviciul de locuinte pentru studenti al Centrului Universitar Barcelona.

Harta