← toate universitatile University of Wales Trinity Saint David

Universitatea Trinity Saint David s-a format în anul 2010, ca urmare a fuziunii dintre cele mai vechi două centre educaționale din Țara Galilor, University of Wales, Lampeter și Trinity University College. Acestor două instituții li s-a alăturat și University of Wales, în anul 2011. Deși universitatea își desfășoară activitatea sub acesta formă de puțin timp, excelentele standarde ale sistemului educațional impuse de cele trei universități au fost păstrate.

Activitatea universității se desfășoară în două campusuri, Lampeter și Carmarthen, aflate în orașele respective. În campusul din Lampeter își are sediul Facultatea de Științe Umaniste, în timp ce în Carmarthen se află Facultatea de Educație și Formare Profesională și Facultatea de Arte și Studii Sociale. Printre cursurile oferite de aceste trei facultăți se numără Teologie, Filosofie, Arheologie, Antropologie, Limba Engleza, Drama, Business Management si IT.

Studenții celor două campusuri sunt reprezetați de Trinity Saint David Student’s Union. Principala lor responsabilitate este să ofere sprijin în orice activitate in care sunt implicați studenții universității. Ambele campusuri oferă cazare în clădirile special construite în acest scop.

Harta