← toate universitatile University of Northampton

University of Northampton are o situare foarte convenienta, la o ora distanta de Londra si jumatate de ora distanta de Birmingham (“a doua capitala a Marii Britanii”), oferind un mediu linistit de studiu, intr-un oras cu costuri scazute, dar foarte apropiat de marile metropole ale Marii Britanii.

Avand o strategie care incurajeaza ingeniozitatea si creativitatea la locul de munca, in anul 2012, University of Northampton s-a situat pe locul I in Marea Britanie pentru rata de angajare a studentilor dupa absolvire, de 96%. Universitatea este recunoscuta pentru colaborarile de succes cu diferite companii sau cu autoritatile locale, implicandu-le pe acestea in diferite proiecte de cercetare dezvoltate de universitate pentru sectorul antreprenoriatului social. Toti studentii au sansa alegerii unui internship pe durata studiilor, acest lucru ajutandu-i sa se obisnuiasca cu un mediul de lucru si usurand cautarea unui job dupa absolvire.

Printre dotarile universitatii se numara supermaketuri deschise special pentru studenti in cadrul celor doua campusuri, sala de fitness, sali de IT, o biblioteca impresionanta, servicii medicale si de consiliere psihologica si de cariera si un alt serviciu extrem de util studentilor, numit Jobshop. Prin intermediul acestuia, studentii pot afla multe informatii despre diferite job-uri part-time disponibile atat in cadrul campusurilor, cat si in afara lor. Studentii de la University of Northampton beneficiaza de diferite gratuitati la multe dintre magazinele din oras, negocitate special de universitate pentru acestia.

University of Northampton urmareste sa pastreze legaturi stranse atat cu studentii actuali si parintii acestora, cat si cu acei care sunt deja absolventi ai acestei institutii. In acest sens, ei sunt incurajati sa publice materiale despre viata lor profesioanala in diferite reviste si ziare ale universitatii.

Universitatea are doua campusuri in orasul Northampton, Park Campus si Avenue Campus. Studentilor le este asigurat transportul gratuit cu autobuzul intre cele doua campusuri.

Un tur virtual al campusurilor universitatii poate fi vizualizat pe: http://externalweb.nene.ac.uk/virtual-tour/index.html

Studentii romani care aplica la University of Northampton prin intermediul Study Abroad Advising Centre pentru Septembrie 2013 au sansa de a primi o bursa de 1000 lire pe an in contul personal, bani pe care ii pot folosi pentru a-si achita cazarea si masa, aceasta suma acoperind 25% din suma totala anuala necesara pentru cazare si masa.

Harta