← toate universitatile University of Bradford

Universitatea Bradford a primit Royal Charter în 1966, dar originile sale datează din anii 1860, când funcționa ca Institutul de Mecanică Bradford. Astăzi, Universitatea are în jur de 14.000 de studenţi, dintre care peste 10.000 la studii de licență și peste 3.000 la studii de master și doctorat.

Bradford este prima universitate din UK care și-a creat un Departament pentru Studii de Pace, în 1973, fiind în acest moment pe locul I în lume în ceea ce privește studiile de pace (Relații Internaționale, Managementul Conflictelor, Studii de Securitate, etc.)

Campusul principal se găsește în orașul Bradford, aflat la distanțe relativ scurte de orașele Manchester și Leeds. Investind mereu în campus și în facilitățile sale, universitatea se află într-un proces de renovare de 84 milioane de lire. Vor fi modernizate, printre altele, Student Center, ce gazduiește Uniunea Studenților, zonele de studiu și de socializare, precum biblioteca, parcul sau barurile. Școala de Medicină este un alt departament ce a fost modernizat, el fiind mutat în campusul principal în 2011 și dotat cu echipamente la standarde internaționale.

Universitatea Bradford are o reputație excelentă pentru angajare dupa absolvire, întrucât toate cursurile sale sunt bazate pe cererile de pe piața muncii, la standardele cerute de diferitele industrii. Un studiu din 2010 a arătat că 91% dintre absolvenții săi s-au angajat în primele 6 luni de la absolvire.

Harta