← toate universitatile University for the Creative Arts

În calitate de instituție specializată, University for the Creative Arts vă oferă posibilitatea unei experiențe complete în ceea ce privește abordarea subiectului ales.  

Oferim o gamă largă de cursuri în domeniile artă, arhitectură, design, modă, comunicare, grafică și mass media, în cadrul celor cinci campusuri din Sud-Estul Angliei.

De aproape 150 de ani, oferim instruire specializată în domeniile artă și design prin scolile noastre, experiență din care am avut de învățat o mulțime de lucruri despre creativitate.

Aici, la University for the Creative Arts, vă vom sprijini în realizarea ambițiilor dvs. în ceea ce privește viața și cariera, oferindu-vă surse de inspirație și de entuziasm prin intermediul unor cursuri care să vă permită să vă atingeți potențialul maxim.

Comunitățile campusului nostru sunt alcătuite din artiști, designeri, intelectuali de marcă, profesioniști din domeniu și o gamă variată de studenți în cadrul programelor de licență, master și cercetare în domeniul artelor creative.

Corpul nostru profesoral este alcătuit din specialiști din diferite sectoare de creație și profesioniști activi în diferite domenii, oferind astfel garanția relevanței fiecărei discipline predate la UCA pentru sectoarele pe care le deservește. Cursurile noastre vă lasă la dispoziție timpul de a explora subiectul ales și de a vă găsi propriul stil.

Investiție în viitor

Recunoaștem faptul că locul în care se studiază este la fel de important ca și obiectul studiat. Scopul nostru este de a investi în campusuri pentru a crea un mediu adecvat care să răspundă cerințelor în schimbare ale studenților noștri și noilor concepte dezvoltate în domeniie noastre creative. Proiectul de optimizare în valoare de 6 milioane lire derulat în cadrul UCA Epsom în vederea realizării unei construcții media digitale este doar un exemplu în acest sens. Reananlizăm cursurile  și campusurile noastre în mod constant pentru a oferi tuturor studenților noștri oportunități cu adevărat extraordinare.

Studiul în Marea Britanie

Marea Britanie este recunoscută la nivel internațional ca deținând rolul de lider în ceea ce privește creativitatea și inovația, ca loc de studiu al artei și designului. Dacă aspirați la o carieră artistică de succes pe cont propriu, nu există o bază mai bună decât studiul artelor creative în Marea Britanie.

Iată doar câteva din motivele pentru care decizia de a studia artele creative în Marea Britanie poate fi considerată drept cea mai bună pe care o puteți lua.

 • Studenții la artă și design din Marea Britanie sunt încurajați spre o abordare experimentală și analitică, precum și spre a-și dezvolta o viziune critic și deschisă. Acest mod de gândire conferă absolvenților noștri un caracter unic și statutul de angajați ideali pretutindeni în lume.
 • Tinerii artiști și designeri britanici sunt în fruntea domeniilor de creație din întreaga lume și dau naștere în mod constant unor noi idei provocatoare, profund individuale și expesive.
 • Arta, arhitectura și istoria Marii Britanii, inclusiv a Londrei, situată la o distanță de o oră de mers cu trenul, constituie o permanentă sursă de inspirație și entuziasm.
 • Marea Britanie este un loc incitant, de o mare diversitate care își va pune amprenta pe stilul artistic.
 • Domeniile creative din Marea Britanie se dezvoltă într-un ritm de două ori mai mare decât restul economiei, ceea ce înseamnă o mulțime de oportunități pe parcursul studiilor și după absolvire.

Campusurile noastre

UCA Canterbury

Un oraș mic cu trei universități, Canterbury exercită o atracție discretă dar puternică asupra studenților, oferind o combinație de arhitectură veche, librării aglomerate și cafenele confortabile, alături de vibrația intensă a vieții de noapte, de galerii de artă și de zone comerciale. UCA Canterbury constituie ea însăși unul din centrele culturale ale orașului, adăpostind importante expoziții și evenimente de artă contemporană și design pe tot parcursul anului.

Campusul este situate la mică distanță de mers pe jos de central orașului Canterbury și oferă studiouri cu destinație specială, ateliere și amfiteatre, mândrindu-se cu cămine situate chiar în incinta campusului, cu Galeria de Artă Herbert Readd, un magazin de artă, o cafenea și un bar nou modernizat.

Londra se află la distanță de numai o oră cu trenul.

UCA Epsom

Epsom este o zonă prietenoasă și cosmopolitană la marginea frumoaselor Dealuri Surrey. Situată la doar 30 de minute de Londra, oferă cadrul perfect pentru a locui și a studia.

Bucurându-se de o reputație deosebită și de o amplasare ideală, UCA Epsom oferă o atmosferă creativă cu un mediu prietenos și ospitalier. Dotările noastre de primă calitate oferă studenților ingredientele necesare unui studiu de succes, și anume echipament IT modern, un magazin de artă, un magazin media, spații de predare stimulative, un spațiu pentru o galerie de artă, o bibliotecă, precum și cadre profesorale de nădejde și un program de conferențiari invitați.

Campusul UCA Epsom este la distanță de 10 minute de mers pe jos de la gara Epsom, iar călătoria cu trenul din London Victoria, London Waterloo și Clapham Junction durează doar 30 de minute.

UCA Farnham

Farnham este un oraș comercial creativ și fremătând de viață, plin de clădiri cu uimitoare arhitectură din epoca Georgiană, baruri boeme și magazine excentrice Galeriile și obiectivele turistice ale Londrei sunt la o distanță de mai puțin de o oră de mers cu trenul.

Studenții noștri adoră Farnham datorită comunității strâns unite pe care o formează și atmosferei sale prietenești. Rădăcinile istorice ale orașului datează din secolul al doisprezecelea; avem chiar și un castel! Răspândite prin oraș, puteți descoperi galerii de artă, spații pentru ateliere de artă, centre de creație și alternative, toate contribuind la crearea atmosferei artistice

UCA Farnham este la mică distanță de central orașului și oferă dotări special create, și anume ateliere textile, ceramic, de sticlărie și bijuterii, ateliere de pictură și film; studiouri de filmare și editare sunet, săli pentru jurnaliști, studiouri fotografice și camera obscure. Se mândrește cu cazare în campus, o bibliotecă foarte extinsă, un atelier de artă, sală de mese și galeriile de artă James Hockey și Foyer.

UCA Maidstone

Cu un centru pulsând de viață, înconjurat de peisajul superb al ținutului Kent, Maidstone oferă o comoară de atracții pentru studenți, incluzând un amestec de istorie, cultură, mijloace de petrecere a timpului liber și de divertisment.

În calitate de centru al Kent-ului, Maidstone este un oraș commercial cu minunate zone comerciale, fiind considerat din acest punct de vedere capitala ținutului. Maidstone are o comunitate artistică efervescentă, cu diverse activități artistice și spații alternative pentru expoziții, precum și un teatru, un cinematograf și centre pentru evenimente muzicale, jucând un rol activ în viața artistică a orașului.

Campusul UCA este situate în Parcul Oakwood, la o distanță de doar 15 minute de mers pe jos din centrul orașului. UCA împarte Campusul Maidstone cu Colegiul MidKent (MKC). Continuăm să recrutăm studenți pentru cursurile pre-universitare (FE) în acest campus.

UCA Rochester

Situată față de Londra la o distanță de doar 45 minute de mers cu trenul, pe un deal cu vedere atât spre centrul orașului, cât și spre River Medway, UCA Rochester se recunoaște imediat.

În afară de moștenirea sa istorică și literară, orașul oferă o gamă variată de restaurante, baruri și  cafenele, în amalgamul dintre scena muzicală și a artelor radical și vibrațiile culturii populare. Campusul UCA este el însuși unul din centrele cultural din Rochester, găzduind importante expoziții și evenimente de artă contemporană și design pe tot parcursul anului.

UCA face parte dintr-o rețea de domenii de creație, contribuind la reputația crescândă a orașului Rochester ca oraș al culturii, studiului și noilor tehnologii.

Prezentarea Școlilor noastre

Școlile noastre unice permit accesul la resursele de care aveți  nevoie pentru a vă consacra și a vă atinge obiectivele.

Școala de Arhitectură

Școala de Arhitectură oferă un cadru de design modern și progresiv. Înființată cu mai mult de 50 de ani în urmă, reprezintă una din cele două școli de arhitectură din Marea Britanie, situată într-un mediu artistic reflectat în abordarea creativă a cursurilor sale. În același timp, se pune accent deosebit pe partea practică a proiectelor și a aplicabilității acestora în viață, atât în Marea Britanie, cât și în străinătate,

Școala de Crafts și Design

În cadrul UCA, oferim dotările și expertiza necesare pentru a îmbrățișa diferite meserii și arta proiectării, de la meserii tradiționale, la cele mai noi tehnici de proiectare, inclusiv design interactive și produse digitale. Dobândiți aptitudinile pentru a dovedi spirit inovator ca designer / producător de orice, de la produse unicat la bunuri de larg consum fabricate în volum mare.

Școala de Design al comunicării

La această școală se lucrează cu dotări și resurse specializate, dobândindu-se experiență de viață lucrând în cadrul unor proiecte cu aplicabilitate practică, la unison cu lideri din domeniu. Contactul cu specialiștii dezvoltă flerul antreprenorial și mărește la maximum șansele de angajare într-o gamă largă de domenii, cum ar fi managementul designului, dezvoltarea mărcii, externalizarea produselor și achiziție, precum și previzionarea trendului.

Școala de Modă

Școala de Modă din cadrul UCA este renumită pentru formarea de specialiști capabili să lucreze la toate nivelurile în domeniul modei și în domeniile conexe. Dotările noastre standard se numără  printre cele mai bune din Marea Britanie. Se lucrează în strânsă colaborare cu profesioniștii  din domeniul modei, cu organizații de modă și personalități cu rol de exemplu și mentori, garantându-vă astfel o dezvoltare prosperă în acest sector care se modifică în ritm rapid și în care cerințele sunt mereu altele.

Școala de Film și Mass Media

Școala de Film & Media dispune de dotări standard demne de invidiat și are reputația de a forma studenți și absolvenți laureați ai multor premii, inclusiv trei câștigători de premii Oscar. Accentul punându-se pe legăturile cu domeniul respectiv și pe oportunitățile de plasare, studenții trăiesc experiența mediilor de lucru ancorate în viața reală și realizează un portofoliu de calitate care să răspundă provocărilor acestui domeniu incitant și exigent.

Școala de Arte Frumoase

Studiind în cadrul Școlii de Arte Frumoase, aveți posibilitatea de a experimenta și a veni în contact cu diferite discipline, tehnici și medii artistice, creându-vă propriul limbaj visual unic și, în același timp, dezvoltându-vă aptitudinile antreprenoriale adaptate viziunii creative prin practică și colaborarea în cadrul domeniului respectiv.  .

Dotări standard

UCA se angajează să asigure cele mai moderne dotări standard la nivelul domeniului pentru ca studenții să își poată desfășura activitatea. Absolvenții UCA au faima de a fi bine pregătiți pentru ocuparea unor posturi în domeniul creativ. Dispunem, de asemenea, de o gamă largă de ateliere și instrumente tradiționale rare. Dotările noastre din cele cinci campusuri  includ:

 • Spații de ateliere de pictură, sculptură, modă și realizare de filme
 • Echipe specializate de tehnicieni pe diferite obiecte de studiu
 • Calculatoare sophisticate cu software de ultimă generație pentru animație, arhitectură și design digital
 • Imprimante 3D și cuttere cu laser
 • Dispozitiv de tăiat standard industrial. Studio Gerber și studio de fabricare asistat de calculator
 • Sistem de imprimare digitală a materialelor textile pentru industria modei
 • Dotări fotografice extinse, inclusiv camera obscure, studiouri fotografice și o gamă de echipamente digitale și de filmare, precum și Centrul de Cercetare Hasselblad
 • Ateliere pentru prelucrarea ceramicii, sticlei, lemnului și metalelor
 • Dotări pentru jurnalism și transmisii, inclusiv studio TV cu conexiune la
  transmitere de știri pe viu, studio TV cu sală de vizionare și sistem  de transmisiune radio.
 • Studio de film construit special și cinema cu software de ultimă generație pentru montaj și post-procesare
 • Acces pentru închirierea unor echpamente cum ar fi camera de filmat, instalații de lumină, laptopuri și proiectoare
 • Biblioteci UCA, cele mai vaste din sud-est.

Profil de absolvent: Miriam Abu Shehada

Lucrând la o gamă  vastă de filme, de la ”Cavalerul negru. Legenda renaște” la ”Muppets…Din nou!, Miriam Abou-Shehada, absolventă a programului de licență de la Departamentul Arte Creative pentru Teatru și Film, a realizat déjà un portofoliu impresionant în calitate de modelator.

Miriam a absolvit facultatea UCA Rochester în anul 2012 cu nota maximă, obținând direct un post la Studiourile Pinewood, post care i-a fost oferit înainte de absolvire.

“Mi-a făcut mare plăcere să studies la UCA; m-a ajutat să devin independentă” spune Miriam. “Am apreciat sprijinul profesorilor – a fost maximum ce se putea oferi. Când am început cursul, intenționam să mă axez pe partea de costume / textile. Totuși, am constatat că îmi place și munca de recuzitier.

“Proiectele favourite la care am lucrat până acum sunt vrejul din ”Jack ucigașul de uriași” (2013),lampadarele, candelabrele și pietrele de mormânt din ”Cavalerul negru Legenda renaște” (2012), și o minge uriașă din oglindă și conservele de pește pentru filmul ”Umbre întunecate” în regia lui Tim Burton (2012).”

“Lumea recuzitierilor este alcătuită în cea mai mare parte din liber profesioniști și dacă ai aptitudini în multe domenii, găsești în mod automat mai ușor de lucru. Este important, mai ales când ești la început de drum.”

Date despre UCA

 • Absolventul Gareth Edwards de la Scoala de Film a creat toate efectele vizuale pentru filmul ”Monștrii” în dormitorul său. Filmul a adus încasări de peste 4 milioane $ în toată lumea. Gareth lucrează acum la un remake al lui Warner Bros a filmului Godzilla, care urmează să fie lansat în  2014.
 • Rectorul UCA, Zandra Rhodes, faimoasă în toată lumea, a studiat la Departamentul Textile din cadrul  UCA Rochester, unde preda mama ei Zandra vorbește despre experiența ei în cadrul UCA atât din punct de vedere al studentului, cât și al rectorului here.
 • Muzica filmului de absolvire a UCA Pantheon, realizată de Freddie Lloyd a fost aleasă de regizoarea Kathryn Bigelow pentru a fi utilizată în coloana sonoră de sfârșit pentru Zero Dark Thirty.
 • Dintre faimoșii artiști care au studiat la UCA se numără Humphrey Ocean, Tracey Emin și câștigătorul premiului Turnerr Simon Starling. Printre renumiții foști conferențiari se numără David Hockney și Ian Dury.
 • Studenții de la Secția Broderie manual au lucrat la rochia de mireasă a Ducesei de Cambridge pentru Sarah Burton. [se introduce imaginea rochiei]
 • UCA a câștigat 12 premii la Sptămâna Modei pentru Absolveni, începând din 2009, inclusiv Premiul de Aur și Cea mai bună ținută feminină Best Womenswear.
 • Printre filmele recente la care au lucrat studenții UCA se numără Skyfall, World War Z, Thor: The Dark World, Anna Karenina și Prometheus.
 • Absolventa Ivonna Poplanska a creat o broșă comandată pentru Regină Read about it here.
 • Bijuteriile create de absolventul Joseph Duffy au fost purtate de Rihanna, Jessie J, Plan B and Agyness Deyn
 • Renumitul arhitect Will Alsop va preda studenților la Școala de Arhitectură din cadrul UCA începând din septembrie anul acesta .
 • O diplomă obținută în domeniul creativității vă poate deschide orice porți. Unul din cei patru absolvenți ai noștri, câștigători ai premiului Oscar, Arnold Schwartzman, a studiat Grafică Publicitară.

Harta