← toate universitatile Southampton Solent University

Universitatea din Southampton este relativ nouă, existând în formatul actual și sub acest nume, Southampton Solent University, din anul 2005. Înainte de această dată, universitatea a funcționat, încă din 1856, ca școală privată de artă, formând apoi parteneriate cu Colegiul Tehnologic din Southampton și cu Colegiul de Nautică, pentru a forma, în 1986, Institutul de Învățământ Superior din Southampton.

Univeritatea are rădăcini locale puternice, atât în oraș, cât şi în cadrul regiunii, fiind în strânsă colaborare cu oraşul, comunitatea, angajatorii şi organizaţiile voluntare. Atmosfera este deschisă, prietenosă, atrăgând mulți studenți internaționali. Per total, aproximativ unul din cinci studenţi provin din Europa sau din afara Europei.

În ultimii ani, Universitatea a fost un pionier în noi tehnici ale abordării învăţământului superior, înregistrând o creştere de 100% în aplicaţii în ultimii cinci ani. Sunt oferite nenumărate cursuri vocaționale, acestea bucurându-se de recunoaşterea organismelor profesionale de acreditare.

Southampton Solent University își bazează cursurile pe experiența vieții “reale”, punând mare preț pe posibilitatea de angajare a absolvențior săi. Astfel, universitatea își desfășoară cursurile în conformitate cu cererile pieții muncii pe diferite domenii.

Universitatea are peste 16.000 de studenți și oferă programe de licență, master și doctorat, precum și o varietate de cursuri de specialitate în diferite domenii. Facultățile în cadrul cărora studenții își desfășoară activitățile sunt: Facultatea de Media, Artă and Societate, Facultatea de Business, Sport and Enterprise, Facultatea de Technologie și Academia Maritimă Warsaw.

Study Abroad Advising Centre poate oferi consultanta gratuita pentru admitere doar pentru programele din cadrul Faculatilor de Business, Sport si Enterprise, a Facultatii de Technologie si Academiei Maritime.

Harta