← toate universitatile London South Bank University

LSBU este o universitate publică, situată în Londra, cu peste 25000 de studenți și un personal de 1700 de angajați. Fondată în 1892, sub numele de Borough Polytechnic Institute, de-a lungul anilor a fuzionat cu diferite instituții de învățământ, pentru a se forma si a primi acreditare de universitate în anul 1992. Fiind o universitate relativ nouă, accentul este pus pe rata de angajare a absolvenților săi.

La data de 1 septembrie 2003, universitatea a trecut prin cel mai recent proces de schimbare de nume, devenind London South Bank University. În același an a fost deschis Kenyworth Centre, cel mai modern centru de predare al universității. În 2009 a fost deschis, în cadrul campusului Southwark, K2, clădire ce găzduiește Faculatatea de Sănătate și Îngrijire Socială și Centre for Efficient and Renewable Energy in Buildings.

Campusul principal se află în cartierul londonez Southwark, iar cel de-al doilea campus este situat în estul Londrei, în Havering.

Universitatea este formată din patru facultăți: Facultatea de Sănătate și Îngrijire Socială, Facultatea de Business, Facultatea de Artă și Științe Umaniste, Facultatea de Inginerie, Știință și Dezvoltare a Mediului.

LSBU lucrează în parteneriat cu mai multe instituții din Marea Britanie, Europa, Africa, America și Asia. În prezent, lucrează în strânsă colaborare cu o serie de instituții de învățământ superior din China, inclusiv Institutul de Tehnologie Beijing, Universitatea Hunan, Universitatea de Telecomunicații din Beijing. LSBU este prima universitate sponsorizată de către Office of Chinese Language Council International (Hanban), pentru a stabili Institutul Confucius pentru Medicina Tradițională Chineză în Londra.

Harta