← toate universitatile Coventry University

Universitatea Coventry, situată în orașul cu același nume, și-a deschis porțile în anul 1843, sub denumirea de Colegiul de Design Coventry. A continuat sub această titulatură până în anul 1970, când a devenit Politehnica Coventry, urmând ca în anul 1992 să devină universitate și să primească numele sub care este cunoscută astăzi.

Universitatea oferă unul din cele mai prestigioase programe de design auto și inginerie din lume, și este prima universitate din Marea Britanie care oferă cursul de Gestionare a Dezastrelor. Printre facultățile sale se numără Facultatea de Inginerie, Școala de Artă și Design, Facultatea de Sănătate și Științe Sociale, Facultatea de Business, Mediu și Societate.

Aceste facultăți își desfășoară programele în orașul Coventry, în clădiri special construite să ofere cele mai bune condiții pentru pregătirea sudenților în domeniul ales. Astfel, Facultatea de Inginerie beneficiază de Coventry University Advanced Digitising and Modelling Laboratory, ce conține modele de autoturisme, un avion Harrier și un elicopter Westland Scout, pe care studenții pot lucra.

Biblioteca universității, Lanchester Library, este o clădire în valoare de £20 mil, ce a câștigat, de-a lungul timpului, numeroase premii pentru metodele inovtive și eficiente în care folosește energia solară pentru iluminat și pentru economisirea de energie electrică pe care o consumă.

Harta