← toate universitatile Birmingham City University

BCU a luat naștere în anul 1843, când s-a format Colegiul de Artă Birmingham. A continuat sub această denumire până în anul 1971, când a devenit Politehnica Birmingham, urmând ca în 1992 să primească acreditarea de universitate.

Universitatea are opt campusuri care deservesc șase facultăți, și oferă cursuri, printre altele, de artă și design, afaceri, mediul, calculatoare și tehnologia informațiilor, educație, inginerie, asistență medicală, drept, științe sociale, și tehnologie. Birmingham City University este cel mai mare furnizor de învățământ superior pentru studii universitare de licență în West Midlands, iar portofoliul de cursuri cu frecvență redusă este printre cele mai mari din Marea Britanie.

Campusurile sale sunt situate in Birmingham și cuprind: City North, campusul universitar principal, situat în Perry Barr. Acesta conține Școala de Business, Facultatea de Educație, Drept și Științe Sociale, precum și o parte din Facultatea de Interpretare, Mass-media și Engleză; City Centre Campus, situat în Millennium Point, conține Școala de Actorie și Facultatea de Tehnologie, Inginerie si Mediu (fostul Centrul de Inovare Tehnologică). Un campus nou este în curs de construit lângă facilitățile existente și este programat să se deschidă în 2013; City South Campus, pe Westbourne Road în Edgbaston, unde se află Facultatea de Sănătate, centrul universitar fiind sprijinit de NHS, și Facultatea de Asistență Medicală. Aceasta este una dintre cele mai mari facultăți a BCU, cu aproape 7.000 de studenți full și part-time, unul din cele mai mari centre din Marea Britanie pentru învățământ superior în îngrijirea sănătății și studii sociale.

Harta