← toate universitatile Bangor University

Bangor este o universitate cu vechime în UK, fiind fondată în anul 1884, dintotdeauna dedicată excelenței academice. Mai mult de jumătate din departamentele sale au primit, de-a lungul anilor, calificativul maxim, acela de “excelent”, în urma diferitelor evaluări.

Ca structură, Bangor University se poate lăuda cu peste 10.000 de studenți, peste 600 de cadre didactice și 26 de școli și departamente academice.

Sondajele studențești sunt o altă formă de evaluare în care universitatea excelează, cel mai recent punct în plus fiind dat de reabilitarea în valoare de 20 milioane de lire a campusului. De asemenea, pentru a face față cerințelor din ce în ce mai mari de cazare, universitatea a deschis noi centre de reședințe, proiect ce a costat 35 milioane de lire. Bangor University are una din cele mai ieftine scheme de cazare în campus, iar orașul în care se află, Bangor, se poate lăuda cu unul din cele mai mici costuri de trai, dintre orașele universitare din UK, potrivit unui studiu realizat de The Independent’s A-Z of Universities and Higher Education Colleges.

Universitatea are legături strânse cu NHS (National Health Service) în Țara Galilor, ocupându-se de educația și instruirea viitorilor angajați ai acestui sistem de asigurări și servicii medicale.

Universitatea este unul dintre partenerii principali ai North Wales Clinical School, precum și al altor școli și autorități locale de educație, fiind unul din principalii furnizori de cadre didactice din Țara Galilor.

Bangor University are unul din cele mai mari programe de dezvoltare a accesului în UK, numit Talent Opportunities Programme, în care sunt implicați peste 1500 de elevi din școlile din Țara Galilor.

Harta