← toate universitatile Anglia Ruskin University

În 1858, John Ruskin a deschis o Școală de Arte pe Strada Sidney, în Cambridge, punând bazele unei instituții ce avea să devină mai târziu moderna Universitate Anglia Ruskin. 154 de ani mai târziu, Școala de Arte încă face parte din această universitate, acum extinsă cu mult peste marginile ei originale, cu încă un campus în Chelmsford și cu un număr crescător de parteneriate cu colegii din întreaga zonă de est a Angliei și întreaga lume.

Anglia Ruskin University a primit statutul de universitate în 1992. În prezent, cu un număr de 31.000 de studenți, este una dintre cele mai mari universități din estul Angliei și unul dintre cele mai mari centre de educație part-time.

Studenții universității participă la cursuri de licență, master și doctorat, alături de alte cursuri de dezvoltare profesională. Pe lângă faptul că Anglia Ruskin este unul dintre cele mai mari centre care formează asistenți medicali și profesori, oferă și o gamă variată de cursuri contemporane ce se extinde permanent și care vine în întâmpinarea nevoilor studenților și a cerințelor unei economii bazate pe cunostințe.

Campusurile principale ale universității, din Cambridge și Chelmsford, atrag studenți nu doar din estul Angliei, dar și un număr din ce în ce mai mare din restul Europei și chiar de mai departe. În plus, Universitatea deține o rețea extinsă de contacte cu instituții din toată lumea, oferind cursuri în țări îndepartate, ca Malaezia și Trinidad.

Study Abroad Advising Centre poate oferi consultanta gratuita pentru admitere doar pentru programele de Master ale acestei universitati.

Harta