← toate universitatile IHTTI School of Hotel Management

IHTTI este una dintre cele mai prestigioase scoli din Elvetia, avand o reputatie si o istorie de mai bine  de 20 de ani. Universitatea reuseste sa-si pregateasca studentii pentru carierele in management disponibile in industria turismului si a industriei hoteliera.

IHTTI este amplasata in centrul istoric universitar al orasului Neuchatel, intre Lacul Neuchatel si Muntii Jura. Universitatea este localizata foarte aproape de centrul orasului, unde tinerii studenti pot vizita atractiile culturale sau se pot intalni in cluburi si cafenele. Orasul adaposteste si diverse evenimente sportive care atrag foarte multi tineri  in timpul vacantelor de iarna si de vara.

Limba de predare a cursurillor este engleza dar studentii pot opta si pentru cursuri predate in limba franceza sau limba germana. Profesorii si staff-ul universitatii IHTTI sunt recunoscuti pentru profesionalismul si acreditarile lor academice. Unii profesori au predat la IHTTI toata cariera lor si au contribuit la inzestrarea academica, participand la numeroase conferinte internationale.

Toti profesorii detin PhD-uri (doctorate) si mastere in acest domeniu si foarte multi au predat si in alte tari precum: Kenia, Cipru, Grecia, Noua Zeelanda, Australia, Iordania, China ca invitati in conferinte sau seminare sau ca industry trainers. Toti membrii staff-ului fac parte din diverse asociatii profesionale renumite: The Royal Institute of Public Health (RIPH), The Hotel & Catering International Management Association, The Higher Education Academy (Registered Practitioner) etc.

IHTTI ofera diferite programe in domeniul turismului si managementului hotelier, atat undergraduate (licenta) cat si postgraduate (master): Diploma Programme, Higher Diploma  Programme, Post Graduate Diploma  Programme si Bachelors Degree Programmes.

Studentii au cazarea asigurata de catre IHTTI in Eurotel, hotelul facultatii  recent renovat si care asigura confort. Fiind cazati in acest hotel, studentii intra in contact direct cu mediul hotelier si turismul. In pretul taxei de scolarizare este inclusa taxa pentru cazarea intr-o camera dubla standard, iar daca studentul doreste o camera single sau anumite extra optiuni (balcon, vedere catre lac, mini frigider etc.), acestea se platesc separat. Camerele sunt dotate cu baie proprie, conexiune internet wireless si telefon.

Studentii pot lua masa tot in campusul universitatii: la „Chatterbox” (cantina) sau la restaurantul „Les Amis” – in regim de fullboard (toate mesele sunt asigurate 7 zile pe saptamana). In cladire exista sali de lectura unde studentii pot studia. Acestea sunt disponibile numai pentru studentii inscrisi la programe de bachelor.

Studentii se pot recrea si isi pot petrece timpul liber cu prietenii si colegii in:  Barul studentesc care este deschis seara de marti pana duminica. Pentru a avea nu numai o minte sanatoasa ci si un corp sanatos studentii pot folosi sala de fitness 24/7.

Harta