Noutati si Informatii utile

Va afecta BREXIT-ul studenții români care se pregătesc să plece la studii?

Stimați părinți și viitori studenți în Marea Britanie,

Mesajul din parea universităților din Marea Britanie, cu care am fost deja în contact referitor la rezultatului Brexit-ului este să așteptăm deciziile pe care Guvernul Marii Britanii le va lua ca urmare a acestui rezultat. Deocamdată nu există nici o decizie oficială referitoare la impactul ieșirii Marii Britnaii din UE. Se estimează însă că tot procesul de ieșire efectivă va dura cel puțin până în anul 2018.

Cât timp Guvernul Marii Britanii nu a publicat o decizie oficială referitoare la consecințele ieșrii Marii Britanii din Uniunea Europeană, nu este cazul să facem speculații cu privire la aceste posibile consecințe. Mesajul tuturor universităților este să așteptăm aceste decizii oficiale din partea Guvenrului Marii Britanii, care vor sosi pe parcusul următoarelor săptămâni.

Pănă atunci, vom merge mai departe cu toate procedurile legate de plecarea în Marea Britanie la studii ca și până acum întrucât climatul general sugerează că nu va exista nici o modificare până în anul 2018.

Uniunea universităților din Marea Britanie a declarat că va face tot posibilul ca BREXIT-ul să afecteze în mod minim studenții europeni care studiază sau se pregătesc să înceapă studiul în cadrul universităților din Marea Britanie:
http://www.universitiesuk.ac.uk/news/Pages/statement-on-eu-referendum-outcome.aspx

Studenții europeni sunt apreciați de toate universitățile din Marea Britanie pentru nivelul academic și contribuția deosebită pe care aceștia o aduc în mediul academic britanic.

De asemenea, David Cameron, actualul prim ministru al Marii Britanii a confirmat în discursul de la ora 8:00 GMT faptul că, decoamdată, nici o schimbare nu se va produce la nivelul liberei circulații a cetățenilor UE în Marea Britanie iar focus-ul Marii Britanii în acest moment este să păstreze stabilitatea economică și politică a țării, și nu implementarea unei schimbări la nivelul politicilor existente.

În articolul 50 din contractul pe care Marea Britanie îl are cu Uniunea Europeană se stipulează că plecarea acestia din Uniunea Europeană va dura minim 2 ani de zile. Plecarea Islandei din Uniunea Europeană, o țară de 65 de ori mai mică decât Marea Britanie, a durat, spre exemplu, 6 ani de zile.

Din experiențele anterioare pe care le-am avut în decursul ultimilor 10 ani în colaborarea noastră cu universitățile din Marea Britanie, odată ce un student începe studiile cu un anume statut acesta nu poate fi modificat pe durata studiilor, indiferent de modificarile care se produc pe parcurs. Spre exemplu, noile taxe de școlarizare care au intrat în vigoare pentru studenții europeni în anul 2012 în Anglia (£9000/an față de £3375/an înainte de 2012) s-au aplicat doar studenților care au început cursurile după Septembrie 2012 și nu i-au afectat pe cei care erau deja studenți în cadrul universităților, aceștia rămânand eligibili în continuare pentru taxele reduse.

Suntem cu ochii pe știrile din Marea Britanie și în contact direct cu universitățile din Marea Britanie. De îndată ce Guvernul Marii Britanii va emite informațiile oficiale referitor la un eventual impact asupra studenților europeni, le vom face disponibile pe pagina noastră de Facebook.

Universitățile au confirmat deja că studenții care vor începe studiile în Septembrie 2016 nu vor fi afectați de rezultatele acestui referendum și vor avea acces, ca și pânp acum, la îmrpumutul de studii oferit de Guvernul Marii Britanii. 

Nu există încă nici o informație oficială referitoare la studenții care vor începe studiile în 2017, dar universitățile sunt optimiste că nimic nu se va schimba nici pentru acești studenți. De îndata ce mai mult informații vor fi disponibile referitor la studenții care vor începe studiile în 2017, le vom publica pe pagina noastră de Facebook.

Tot pe pagina noastră de Facebook veți putea găsi declarațiile oficiale a mai multor universități din Marea Britanie: www.facebook.com/studyabroadro

Cu încredere,

Andreea Vâtea

Președinte

Fundația Study Abroad Advising Centre

Oportunităţi de studiu în Marea Britanie la Education UK

Asigură-ţi locul la o universitate britanică în cadrul târgului educaţional Education UK organizat de British Council în parteneriat cu LSRS și Study Abroad Advising Centre.

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, în intervalul 10:00 – 19:00, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, vei avea ocazia unică de a te întâlni cu reprezentanţii a peste 25 de universităţi şi şcoli din Marea Britanie. Intrarea este gratuită.

Înscrierile se pot face accesând http://goo.gl/w6htzu. În urma înscrierii online participi automat la o tombolă cu premii.

Vino la Education UK să afli direct de la sursă informații despre programele de studiu oferite de universităţile britanice, procedura de aplicaţie, finanţarea studiilor, cazare şi burse disponibile.

Evenimentul este ocazia perfectă de a te informa despre despre sistemul educațional britanic și despre posibilitățile de angajare ale absolvenților programelor de top din domeniile economie, IT, marketing, drept, arte, inginerie și științe prezentate de universitățile britanice.

Totodată, în cadrul târgului va fi prezent standul British Council unde vei afla ultimele noutăți despre programele și examenele de limbă engleză, printre care şi testul IELTS solicitat la admiterea în universităţile britanice.

Pe parcursul zilei vor avea loc workshop-uri în cadrul cărora reprezentanții UCAS care administrează înscrierea în învățământul superior din Marea Britanie îţi vor explica cum poți să aplici la peste 340 de universități și colegii din această țară. UCAS este programul prin care se administrează înscrierile universitare, un număr de aproximativ 650.000 de viitori studenți îl folosesc în 340 de universități și colegii din Marea Britanie.

Află mai multe detalii despre expozanţi (link la http://www.britishcouncil.ro/studii-marea-britanie/education-uk/expozanti) şi programul târgului (link la http://www.britishcouncil.ro/studii-marea-britanie/education-uk/program).

Education UK este singurul târg educaţional din România dedicat exclusiv şcolilor şi universităţilor britanice care doresc să îşi prezinte ofertele de studiu studenţilor români.

După târg, te așteptăm la sediul Study Abroad Advising Centre pentru a beneficia de consiliere educațională GRATUITĂ pentru a-ți alege cursul perfect pentru tine: www.education-abroad.ro 

Noi universități partenere în portofoliul Study Abroad Advising Centre

Ca în fiecare an, adăugăm portofoliului nostru noi universități partenere din dorința de a le oferi tinerilor din România cele mai vaste oportunități de dezvoltare a carierei și de continuare a studiilor peste hotare.

Din 1 Iulie 2014, suntem fericiți să anunțăm că am adăugat în portofoliul nostru trei noi universități de stat din Marea Britanie pentru care vom oferi consiliere gratuită și sprijin în realizarea aplicației:

Sheffield Hallam University: situată în al cincilea cel mai mare oraș din Marea Britanie, Sheffield, aproape de parcul national The Peak District, universitatea Sheffield Hallam este unde dintre primele cinci cele mai mari universități din Marea Britanie (peste 38.000 studenți). Universitatea oferă peste 300 de programe de studiu la nivel de licență și master, 90% dinte acestea oferind posibilitatea unui an de placement plătit pe durata studiilor în cele mai mari companii internaționale

Liverpool Hope University: oferă cele mai vaste posibilități de Joint Honours (programe combinate de studiu) care oferă studenților posibilitatea de a studia domenii complementare sau total diferite, în cadrul aceluiași Degree. Avem deja un student care a aplicat pentru un program de BA History of Art and Design with Business Management. Pe tine ce te tentează?

University of Chichester: situată foarte aproapte de Londra dar în afara acesteia, într-o zonă cu prețuri mai mici, această universitate excelează prin programele de Artă și Design, oferind una dintre cele mai mari rate de angajare după absolvire pe aceste programe.

În fiecare an, ne mărim portofoliul de universități partenere cu cel puțin cinci instituții noi așa că fi alături de noi pentru a afla care vor fi următoarele universități pe care le vom adăuga portofoliului nostru!

Încă mai poți aplica pentru studii în Marea Britanie pentru Septembrie 2014!

Ai auzit că este prea târziu să aplici pentru studii în Marea Britanie? Cu noi mai ai timp suficient să aplici și să îți începi studiile în Septembrie 2014. Primim aplicații pentru toate universitățile noastre partenere până în 20 Septembrie 2014 pentru Septembrie 2014. Este, bineînțeles indicat să ne contactezi mai curând și să nu aștepți chiar până în 20 Septembrie!

Poți aplica chiar dacă nu ai susținut un test de engleză international, pentru că avem peste zece universități pentru care poți da un test de engleză la sediul nostru, pe baza căruia să fii acceptat la studii în Marea Britanie.

În plus, avem programe de fundație cu durata de un an, acoperite integral de împrumutul de studii oferit de Guvernul Marii Britanii, pentru cei care nu obțin un punctaj bun la testul de engleză și au o notă mică la Bacalaureat.

Dacă ai promovat examenul de Bacalaureat cu cel puțin nota 6.0, atunci poți fi acceptat chiar și în Anul I la o serie de universități sau în anul de fundație la altele.

Dacă ești îngrijorat de costurile de trai, trebuie să știi că studiul în Marea Britanie nu te va costa mai mult decât studiul în București – avem universități situate în orașe ieftine, unde nu vei cheltui mai mult de 500 EUR pe luna. Marea Britanie este cea mai ieftină destinație pentru studii în străinătate – unde costurile ajung la jumătate din prețul altor destinații precum Danemarca, Olanda sau Suedia (unde costurile sunt estimate la 1000 EUR pe lună). În plus, avem universități care îți oferă burse pentru costurile de trai care îți pot acoperi până la 50% din aceste costuri (burse academic și burse sociale).

Contactează-ne pe saac.romania@gmail.com pentru mai multe detalii!

Alege să obții o diplomă respectată la nivel internațional – alege Marea Britanie!

Împrumuturile guvernamentale de studii vor fi valabile în Marea Britanie pentru toți studenții

În presă se vorbește despre faptul că anumite împrumuturi nu vor mai fi oferite cetățenilor români și bulgari care merg să studieze sau să lucreze în Marea Britanie. Dorim să vă anunțăm că acest anunț, realizat de un secretar de stat din Marea Britanie se referă la împrumuturi oferite studenților rezidenți în Marea Britanie (împrumuturi oferite pentru cazare) și în nici un caz nu va afecta împrumutul de studii pe care elevii români îl accesează pentru a studia în Marea Britanie (care acoperă în întregime taxa de școlarizare).

Universitățile noastre partenere din Marea Britanie doresc să transmită, prin intermediul nostru, mesajul că nimic nu se va schimba referitor la acest împrumut de studii și că toți studenții români vor putea să își acopere în continuare taxele de școlarizare în întregime pe toata durata studiilor în Marea Britanie!

Vă așteptăm să ne contactați pentru a vă ajuta să deveniți studenți în Marea Britanie!

Echipa Study Abroad Advising Centre

Prin intermediul nostru poti aplica pentru studii in Marea Britanie pana in 31 August 2013 pentru Septembrie 2013

Daca vrei sa studiezi in Marea Britanie incepand cu Septembrie 2013 nu trebuie sa te sperii, nu ai ratat nici un deadline!

Pentru ca noi suntem principalii reprezentanti ai universitatilor britanice in Romania, suntem singurii care iti garantam acceptarea la acestea daca aplici prin intermediul nostru oricand dupa 15 Ianuarie 2013. Desi garantia unui loc este doar pentru aplicatiile depuse pana in 30 Iunie 2013, in 99% dintre cazuri, locuri sunt disponibile, prin intermediul nostru pana in 31 August 2013 pentru Septembrie 2013.

Te asteptam sa ne contactezi cat mai curand posibil pentru a te putea ajuta sa fii acceptat la universitatile partenere din Marea Britanie. Nu uita – suntem singurii care iti garantam locul chiar daca aplici dupa 15 Ianuarie! Consilierea noastra este gratuita pentru toti studentii care aplica pentru studii in Marea Britanie prin intermediul nostru la oricare dintre universitatile partenere.

Echipa Study Abroad Advising Centre

Burse oferite de universitățile partenere pentru Septembrie 2013

Dacă vrei să studiezi în Marea Britanie, dar ți-ar prinde bine și un sprijin financiar, nu ezita să ne contactezi. Avem programe de burse foarte bine puse la punct pentru toți studenții români care aleg să aplice prin intermediul nostru pentru studii în Marea Britanie.

Burse pentru studii de licență (facultate)

Aceste burse se referă la acoperirea parțială a costurilor zilnice (costurilor de trai), taxa de școlarizare putând fi acoperită integral, prin împrumutul de studii guvernamental oferit de Guvernul Marii Britanii. Suntem singurul centru de consultanță din România care vă oferă posibilitatea de a aplica, separat, și pentru ajutoare financiare care să vă acopere costurile de trai.

Pentru studenții care aplică pentru studii de licență în Marea Britanie pentru Septembrie 2013, avem următoarele tipuri de burse, oferite de universități în parteneriat cu Study Abroad Advising Centre:

1. University of Derby – universitatea Top 10 în Marea Britanie pentru Școala de Drept, Școala de Mass Media și Producție Media și Școala de Mediu și Turism, oferă o bursă de 1000 lire pe an, în fiecare an de studiu, dacă se îndeplinesc următoarele condiții:

– venitul familial al familiei din care provine studentul nu depășește 13.000 lire pe an

– studentul care aplică pentru bursă și-a depus aplicația la universitate și a confirmat locul la Derby ca opțiune fermă (prima opțiune) până cel târziu în 1 Aprilie 2013

Pentru studenții care au confirmat locul la universitate după 1 Aprilie 2013, universitatea oferă o bursă de 500 lire pe an, dacă venitul familial al studentului nu depășește 15.000 lire pe an, doar pentru studentii admisi in Anul I (nu prin transfer in anii superiori). Aplicații se acceptă, prin intermediul nostru, până în 31 August 2013 pentru Septembrie 2013.

2. University of Northampton – universitatea Nr. 1 în Marea Britanie ca rată a angajarării după absolvire, oferă o bursă de 1000 lire pe an, în fiecare an de studiu, dacă se îndeplinesc următoarele condiții:

– venitul familial al familiei din care provine studentul nu depășește 25.000 lire pe an

– studentul care aplică pentru bursă și-a depus aplicația la universitate și a confirmat locul la Northampton ca opțiune fermă sau opțiune de siguranță până cel târziu în 31 August 2013

3. University of Bedfordshire – universitatea cu 34% studenți internaționali și cu 90% rată a angajarii după absolvire, oferă o bursă de 1000 lire în primul an de studii, dacă se îndeplinesc următoarele condiții:

– venitul familial al familiei din care provine studentul nu depășește 25.000 lire pe an

– studentul care aplică pentru bursă și-a depus aplicația la universitate și a confirmat locul la Bedfordshire ca opțiune fermă sau opțiune de siguranță până cel târziu în 31 August 2013

– În plus, universitatea oferă o bursă suplimentară de 750 lire studenților care obțin cel puțin media 8.50 la Bacalaureat sau o bursă suplimentară de 500 lire studenților care obțin cel puțin media 8.0 la Bacalaureat. Această bursă suplimentară se oferă pe un card Aspire care poate fi folosit pentru a cumpăra cărți, rechizite, computere, tablete și telefoane mobile.

– În plus, acei studenți care finalizează programul de studii de licență cu First Class Degree (note peste 70%) la universitatea Bedfordshire, obțin o bursă integrală pentru studii masterale la aceeași universitate (costul unui master fiind de 9000 lire, bursa acoperind în total această sumă).

Bursele nu se exclud reciproc, alegând universitatea Bedfordshire putând beneficia de toate aceste burse.

Burse pentru studii de Master

Aceste burse se referă la acoperirea parțială a taxei de școlarizare deoarece în cazul programelor de Master nu există împrumutul de studii guvernamental care să acopere aceste taxe, cum este cazul la programele de studiu de licență.

Pentru studenții care aplică pentru studii de Master în Marea Britanie pentru Septembrie 2013, avem următoarele tipuri de burse, oferite de universități în parteneriat cu Study Abroad Advising Centre:

1. University of Bedfordshire – situată la doar 30 de minute de Londra, oferă burse de 50% tuturor studenților care aplică pentru un program de Master prin intermediul nostru. Suma rămasă, de 4500 lire, poate fi achitată în 5 rate egale, pe durata master-ului (prima rată, la înregistrare, în luna Septembrie).

2. University of South Wales – cu o istorie de peste 100 de ani, situată în Cardiff, un oraș cosmopolit, cu multiple posibilități de angajare atât pe durata studiilor cât și după absolvire oferă burse în valoare de 1500 lire tuturor studenților români care aplică prin intermediul nostru. Taxa de școlarizare rămasă după deducerea bursei, de 2500 lire, poate fi achitată în 3 rate în lunile Septembrie, Ianuarie și Aprilie pe durata programului de studiu.

3. Richmond University – singura universitate americană acreditată de Guvernul Marii Britanii, cu un campus superb în centrul Londrei oferă două dipome (americană și britanică) și o bursă de 50% tuturor studenților noștri care aplică pentru un program de Master care începe în Septembrie 2013. Taxa de școlarizare rămasă după deducerea bursei, de 6000 lire, poate fi achitată în 3 rate pe durata programului de studiu.

Fundația Study Abroad Advising Centre este fericită să anunțe că un număr nelimitat de astfel de burse există și că toți studenții care aplică prin intermediul nostru pentru studii în Marea Britanie la universitățile mai sus menționate pot obține aceste burse.

Vă așteptăm să ne contactați pentru aplicație!

Echipa Study Abroad Advising Centre

La Mulți Ani: University of Glamorgan împlinește 100 de ani!

În 2013, University of Glamorgan împlinește 100 de ani de la înființare și cu ocazia acestui eveniment, își va extinde campusul actual, pentru a putea primi și mai mulți studenți din Marea Britanie, Europa și restul lumii (studenți internaționali).

În prezent, universitatea are 24,000 studenți în campusurile sale din Cardiff și Pontypridd, dintre care 10% studenți din afara Marii Britanii, formând o comunitate internațională în care peste 130 de țări sunt reprezentate, de pe toate continentele. Universitatea se laudă cu o rată de angajare de 94% după absolvire, fiind mult peste alte instituții de învățământ din Marea Britanie în acest sens.

Până la sfârșitul anului 2013, universitatea își va deschide un nou campus în zona Swansea, pentru a primi încă 10.000 studenți și își va modifica numele în University of South Wales.

Noi îi urăm “La Muți Ani” întrucât toți absolvenții noștii din promoțiile 2011 și 2012 au fost mulțumiți de experiența lor din cadrul universității și sperăm ca și în următorii 100 de ani, universitatea să ne uimească cu noi cursuri, noi campusuri și cele mai bune facilități pentru studenți!

Echipa Study Abroad Advising Centre

Te invităm la cel mai mare târg al universităților britanice din România

În weekend-ul 3-4 Noiembrie 2012 va fi organizat primul și cel mai mare târg dedicat exclusiv universităților din Marea Britanie. Târgul este organizat de Ambasada Marii Britanii în România în parteneriat cu British Council și Study Abroad Advising Centre, agenția Nr. 1 în România pentru studenții care aleg Marea Britanie ca destinație de studiu.

La târgul British Education veți putea întâlni reprezentanții a peste 15 universități din din Marea Britanie, care oferă diverse domenii de studiu și care sunt localizate atât în Londra, în alte orașe ale Angliei, cât și în Țara Galilor. Marea Britanie a fost întotdeauna alegerea Nr. 1 a tinerilor români care au ales să studieze în străinătate, peste 70% dintre elevii și studenții care părăsesc țara pentru studii alegând această țară.

Mai multe informații pe: www.britisheducation.ro

Te așteptăm
Echipa Study Abroad Advising Centre

Întâlnește reprezentanți ai universităților din străinătate la sediul nostru

Te invităm să discuți într-un cadru cald și prietenos, la sediul nostru din Str. Caimatei Nr. 20, Clădire Birouri Etaj 2 – cu reprezentanți ai universităților din străinătate, astfel încât să afli mai multe despre ce îți poate oferi o educație în altă țară direct de la sursă și a putea pune toate întrebările pe care le ai profesorilor și reprezentanților din străinătate.

În următoarele săptămâni te vei putea întâlni la sediul nostru cu reprezentanții următoarelor universități:

Joi, 11 Octombrie 2012, la ora 17.00 te vei putea intalni la sediul nostru cu dna Svetla Tihcheva, manager pe Europa la Regent’s College London, Regent’s Business School London, European Business School London, Webster Graduate School London, London School of Film, Media and Performance si School of Psychotherapy and Counselling Psychology.

Vineri, 12 Octombrie 2012, la ora 16.00 te poti intalni la sediul nostru cu dl Nicolae Pavel, director de marketing la University of Bedfordshire, aflata la 25 de minute de Londra.

Vineri, 19 Octombrie 2012, la ora 17.00 o poti intalni la sediul nostru pe dna Susanna Hartzheim, director de marketing la Saxion Universities din Olanda, care ofera cateva zeci de programe de studiu la nivel de facultate si master.

Te incurajam sa participi la aceste intalniri pentru a putea pune oricate intrebari aveti si a le folosi ca o baza de infoamtii pentru o aplicare viitoare. Ulterior intalnirilor, poti fi sprijinit in procesul de aplicare la aceste universitati de catre Fundatia Study Abroad Advising Centre, care iti ofera consultanta gratuita si 100% sanse de acceptare a aplicatiei.

Pentru a te inscrie la unul sau mai multe din aceste intalniri, te rugam sa ne trimiti un email pe programari@studyabroad.org.ro cu numele tau intreg, adresa de email si un numar de telefon la care te putem contacta, anul in care doresti sa incepi studiile in strainatate si programul de studiu de interes (facultate sau master).

Fii un student modern si informeaza-te despre oportunitatile de studiu si cariera care ti se ofera!

Ta asteptam cu drag la sediul nostru.
Echipa Study Abroad Advising Centre