Susținerea testelor de limba engleză ale universităților la sediul STUDY ABROAD ADVISING CENTRE

Testele de engleză ale universităților sunt o alternativă pentru examenele clasice tip IELTS / TOEFL / CAE / CPE și sunt oferite pentru a ușura admiterea la o parte dintre universitățile noastre partenere.

Universitățile care oferă, în parteneriat cu Study Abroad Advising Centre, aceste teste sunt:

 • Bangor University (TESA)

 • University of Bolton (TESA)

 • University of Bedfordshire (TESA)

 • Buckinghamshire New University (TESA)

 • University of Chichester (TESA)

 • University of Derby (TESA)

 • University of Hertfordshire (TESA)

 • Leeds Trinity University (TESA)

 • University of South Wales (TESA)

 • Middlesex University (TESA)

 • University of Northampton (TESA)

 • University Campus Suffolk (TESA)

 • University of Sunderland (TESA)

 • University of Worcester (TESA)

 • University College Birmingham (internal test)

 • Southampton Solent University (internal test)

 • Coventry University (internal test)

 • Canterbury Christ Church University (internal test)

Testele de limba engleză ale acestor universități conțin următoarele secțiuni:

 • TESA: Reading (60′) + Writing (60′) + Listening (45′) + Speaking (10′)

 • University College Birmingham: Reading (60′) + Writing (60′) + Listening (45′) + Speaking (10′)

 • Southampton Solent University: Reading (60′) + Writing (60′) + Listening (45′) + Speaking (10′)

 • Coventry University: Reading (60′) + Writing (60′) + Listening (45′) + Speaking (15′)

 • Canterbury Christ Church University: Speaking (10′) + Writing (60′)

Nu deținem modele de teste sau materiale pregătitoare. Tipul exercițiilor din fiecare secțiune este asemănătoare cu cele ale examenelor IELTS / TOEFL / CAE / CPE. Se pot folosi, pentru pregătire, orice cărți recomandate pentru pregătirea examenelor IELTS / TOEFL / CAE / CPE.

Durata testelor de limba engleză diferă de la o universitate la alta si este menționată în dreptul fiecăreia, pe secțiuni (mai sus).

Pentru a susține testul uneia dintre universități la sediul nostru, trebuie să fi aplicat deja prin intermediul nostru la universitatea respectivă. Universitățile nu corectează teste ale studenților care nu au deja o aplicație depusă. Study Abroad Advising Centre nu oferă facilitatea susținerii acestor teste studenților care nu au aplicat prin intermediul fundației pentru studii în Marea Britanie.

Costul testului la sediul nostru (TESA) sustinut în cadrul sesiunilor postate pe site este de 200 lei, achitabili cu cel puțin 7 zile lucrătoare înaintea desfășurării testului.

Costul oricărui test susținut la sediul nostru  în afara sesiunilor postate pe site este de 400 lei, achitabili pe loc în ziua susținerii testului. 

TESA este un test comun pentru universitatile Bangor, Bolton, Bedfordshire, Buckinghamshire New, Chichester, Derby, Leeds Trinity, South Wales, Middlesex, Northampton, University Campus Suffolk, Sunderland si Worcester. Se sustine un singur test si acesta este recunoscut de toate aceste universitati.

Exceptie este Southampton Solent University unde costul testului este de 350 lei. Acesta este recunoscut doar de universitatea Southampton Solent.

Pentru toate universitatile in afara de Coventry University și Canterbury Christ Church University se organizeaza sesiuni de testare in fiecare luna incepand cu luna Martie pana in luna Septembrie inclusiv.

Universitățile pentru care testele se susțin în prezența unui profesor de la universitatea din Marea Britanie sunt cele ale universităților: Coventry University și Canterbury Christ Church University, unde exista o singura sesiune de testare pe an, sesiune care va fi afisata pe website in momentul in care ne va fi comunicata de catre universitate.

Pentru fiecare sesiune de testare, avem disponibile 40 de locuri. Cu 2 zile înainte de testare, veți primi locația (sala) la care se va susține testul (în București) prin email. Aceasta diferă de la sesiune la sesiune în funcție de numărul de înscrieri.

Următoarele sesiuni de testare la sediul nostru sunt organizate:

Duminică, 6 Martie 2016


10.00 Testare TESA şi testare pentru University College Birmingham

Pentru sesiunea din 6 Martie 2016 se acceptă înscrieri și plăți până în 29 Februarie 2016 inclusiv. 

 

Duminică, 3 Aprilie 2016

10.00 Testare TESA şi testare pentru University College Birmingham

Pentru sesiunea din 3 Aprilie 2016 se acceptă înscrieri și plăți până în 30 Martie 2016 inclusiv. Rezultatele pentru sesiunea din 3 Aprilie 2016 se vor primi testelor susţinute în data de 3 Aprilie 2016 se vor primi în termen de 6 săptămâni.

 

Duminică, 15 Mai 2016

10.00 Testare TESA şi testare pentru University College Birmingham

Pentru sesiunea din 15 Mai 2016 se acceptă înscrieri și plăți până în 8 Mai 2016 inclusiv.

Duminică, 12 Iunie 2016

10.00 Testare TESA şi testare pentru University College Birmingham

Pentru sesiunea din 12 Mai 2016 se acceptă înscrieri și plăți până în 7 Iunie 2016 inclusiv.

 

Duminică, 10 Iulie 2016

10.00 Testare TESA şi testare pentru University College Birmingham

Pentru sesiunea din 10 Iulie 2016 se acceptă înscrieri și plăți până în 5 Iulie 2016 inclusiv.

Rezultatele testelor susținute la sediul nostru se primesc în 4 săptămâni dacă ați susținut testul în una dintre sesiunile postate pe site, în afar cazurilor în care alt termen este specificat în dreptul sesiunii respective.

Testele pentru unviersitatile Coventry si Canterbury Christ Church se pot sustine doar cu profesori din Marea Britanie iar aceste sesiuni vor fi anuntate pe site de indata ce primim informatii despre perioada in care pot fi oferite (de obicei aceste sesiuni sunt organizate o data pe an, in functie de interes si nu mai devreme de luna Mai). Cei care doresc sa sustina teste pentru aceste doua universitati trebuie sa se inscrie pe o lista pe care o vom trimite universitatilor pentru a le informa despre interesul in a sustine aceste teste. Va puteti inscrie printr-un email la programari@studyabroad.org.ro cu precizarea numelui intreg si a universitatii pentru care doriti sa sustineti testul.

Testarea se realizeaza in grupe, iar grupele vor fi formate dupa ce primim toate inscrierile pentru sesiune, in functie de numarul celor inscrisi.

Va rugam sa fiti disponibili in ziua testarii intre orele 10.00 si 19.00.

Neprezentarea la un test de engleză la care v-ați înscris atrage după sine imposibilitatea recuperării taxei de examen, care nu poate fi folosită în altă sesiune. Renunțarea la o sesiune de testare și rambursarea taxei de examinare se poate realiza cu cel puțin 7 zile lucrătoare înainte de ziua testării. Se acceptă doar cereri de renunțare în scris.

Pentru a participa la aceste testări, este necesară o programare telefonică prealabilă prin email la programari@studyabroad.org.ro mentionand obligatoriu numele dvs. intreg, universitatea la care doriti sa sustineti testul si data pentru care doriti sa va programati.

Pentru că testele încep la ore fixe, vă rugăm să vă prezentați în locația în care se susține testul (care va fi comunicată prin e-mail cu 2 zile înaintea testării) cu 15 minute înainte de începerea testării (ora stabilita in functie de grupa in care veti fi repartizat si comunicata prin email cu 2 zile inainte de testare) pentru care v-ați programat și să aveți cartea de identitate obligatoriu la dvs. și un pix negru.

Vă mulțumim și vă așteptăm!
Echipa Study Abroad Advising Centre

open/close

Parteneri